Groep 1/2 B

In groep 1/2 B werken juf Inge en juf Nikki. Juf Inge werkt op maandag, dinsdag en vrijdag om de week en juf Nikki werkt op woensdag, donderdag en vrijdag om de week. Wij werken met de methode Onderbouwd. Hierbij bieden we ontwikkelingsmaterialen aan op het gebied van Taal, Rekenen en Motoriek die aansluiten bij een thema. De thema's die bij Onderbouwd aan de orde komen zijn: Herfst, Winter, Lente en Zomer. Er zijn ook sub thema's zoals: Boeken, Sint, Kerst, Beroepen, Ridders, Mijn lichaam, Familie en Piraten.

Daarnaast zorgen wij voor een rijke leeromgeving waar kinderen spelenderwijs werken aan het vergroten van hun kennis en vaardigheden. Er is veel ruimte voor o.a. fantasiespel en creativiteit.

De kleuters plannen zelf hun activiteit op een planbord. Eén keer per week wordt er Engels gegeven aan de hand van liedjes en spelletjes. Voor de sociaal/emotionele ontwikkeling gebruiken wij de verhalen en lessen uit de Kanjertraining. Er gaat een aantal keren per jaar een letterkoffertje mee naar huis waarin een voorwerp gestopt mag worden beginnende met de letter die op de koffer staat. Wij maken dagelijks gebruik van het digi-bord en I-pads in de klas. En de kleuters krijgen computerles om te leren omgaan met de beginselen van de digitale wereld. Buiten kunnen de kleuters heerlijk spelen op een ruim plein met een duikelrek, zandbak en klimhuis. Regelmatig gaan wij gymmen in onze gym/speelzaal.


Voorbeeld van afbeelding