Groep 3/4 B

Groep 3/4b is een gezellige combinatiegroep met 22 kinderen.

Op maandag, dinsdag en woensdag staat juf Aafke voor de groep; op donderdag en vrijdag is juf Liane er. Dan hebben we daarnaast juf Rosalie, zij is een  lio-stagiaire (leraar in opleiding) en zij werkt op maandag en dinsdag in de groep.

In beide groepen starten we elke ochtend met lezen.
In groep 3 gebruiken we de taal-leesmethode; ‘Lijn 3’.  De kinderen gaan met buslijn 3 een jaar lang op reis door Leesstad. 
Bij iedere halte maken de kinderen kennis met de letters en de woorden rondom een thema. Bovendien ontdekken en leren ze van alles over de wereld om hen heen. 
In groep 4 werken we met ‘Station Zuid’; het vervolg op de taal-leesmethode  ‘Lijn 3’. De kinderen leren technisch steeds beter en sneller lezen.  Ook lezen de kinderen samen en lezen ze aan elkaar voor.

Beide groepen werken met dezelfde rekenmethode: ‘Wereld in getallen’. In groep 3 leren we tellen tot honderd en waar de getallen precies op de getallenlijn horen.  Tellen met sprongen van 2, 5 en 10. (voorbereiding op de tafels)  Sommen tot 20, geldsommen en leren we de hele en halve uren van de klok.
Groep 4 leert sommen te maken tot 100, leert de tafels van 1, 2, 3, 4, 5, en 10, daarnaast komt de klok aan de orde (kwartieren en digitaal klokkijken) en  ook het meten komt aan de beurt.
Daarnaast krijgt groep 4 begrijpend lezen, spelling en taal, voor groep 3 zit dat verweven in hun leesmethode.

In beide groepen werken we met een dagtaak, later in het jaar gaat groep 4 met een weektaak werken. Dit om het zelfstandig werken van de kinderen te bevorderen en verantwoordelijk te leren zijn voor je eigen werk.

Natuurlijk doen we ook veel samen; Engels, tekenen en knutselen,  muziek en gymnastiek. De gymles is in het ‘Trefpunt’ op maandagmiddag.

Ook werken we vaak met coöperatieve werkvormen, waarbij groep 3 aansluit  bij de kinderen van groep 4; zo kunnen ze veel van elkaar leren! 

In februari hebben we een uitje naar de ‘Hanzehof’, waar ‘Introdans’ voor ons een voorstelling verzorgt en in april hebben we een Vulkaanvoorstelling op school.

Kortom: We gaan er een gezellig en leerzaam jaar van maken!

Vullerschool op Facebook