Groep 3 B

Welkom op de groepspagina van groep 3B. Op maandag, dinsdag en woensdagmorgen werkt juf Aafke in deze groep en op donderdag en vrijdagmorgen is juf Romy er.

Elke ochtend starten we met lezen. In groep 3 gebruiken we de taal-leesmethode Lijn 3. We gaan met buslijn 3 een jaar lang op reis door Leesstad. De vrolijke buschauffeur Ben Bus vertrekt vanaf het schoolplein en brengt ons langs 12 haltes ( thema’s). Bij iedere halte maken de we kennis met de letters en de woorden rondom het thema. Bovendien ontdekken en leren we van alles over de wereld om ons heen. Lijn 3 is de aller leukste schoolreis ooit! Door de aantrekkelijke materialen, de vele filmpjes, zoekplaten, het werken met de letterdoos en leuke teksten is leren lezen in groep 3 één groot feest!
Afbeeldingsresultaat voor lijn 3

Na het lezen komt meestal schrijven aan bod. De letters die we hebben leren lezen, leren we nu ook in schrijfletters schrijven. We leren dit door middel van de methode Klinkers. Eerst oefenen we een nieuwe letter in de lucht en daarna in ons schrijfschrift. Daarnaast leren we ook cijfers schrijven.

In de ochtendpauze kunnen we heerlijk genieten van spel op het grasveld of op het plein. We mogen allerlei leuke speelmaterialen meenemen naar buiten of we verzinnen zelf een gezellig spel.

Na de pauze is het meestal tijd voor rekenen. We leren rekenen met Wereld in getallen. Er komen veel verschillende soorten sommen aan bod. We leren
tellen tot honderd en waar de getallen precies op de getallenlijn horen. Ook leren we tellen met sprongen van 2, 5 en 10. Dat is al een voorbereiding op de tafels. Daarnaast maken we sommen tot 20 en ook andersom. Geldsommen komen ook al aan bod (bv. hoeveel krijg je terug als je 8 euro moet betalen en je betaalt met een briefje van 10 euro).

's Middags is het tijd voor andere leuke dingen. We knutselen en tekenen erop los. Ook maken we muziek en gymmen we. We leren elkaar door allerlei spelletjes steeds beter kennen en leren samen te werken. Daarnaast krijgen we al les over het verkeer en hoe we veilig kunnen spelen buiten. 

Kortom, in groep 3 leren we erg veel leuke en nieuwe dingen!


 
 

Vullerschool op Facebook