Groep 3 B

Juf Rosenna en Paula staan samen in groep 3b. Maandag, dinsdag, woensdag draait Paula de groep en donderdag, vrijdag Rosenna.

Lezen
Elke ochtend starten we met lezen. In groep 3 gebruiken we de taal-leesmethode Lijn 3. De kinderen gaan met buslijn 3 een jaar lang op reis door Leesstad. De vrolijke buschauffeur Ben Bus vertrekt vanaf het schoolplein en brengt de kinderen langs 12 haltes ( thema’s). Bij iedere halte maken de kinderen kennis met de letters en de woorden rondom het thema. Bovendien ontdekken en leren ze van alles over de wereld om hen heen. Lijn 3 is de allerleukste schoolreis ooit! Door de aantrekkelijke materialen, de vele filmpjes en leuke teksten is leren lezen in groep 3 een feest!

Rekenen
Naast lezen leren we uiteraard ook rekenen met de methode Wereld in Getallen. We leren tellen tot honderd en waar de getallen precies op de getallenlijn horen. Tellen met sprongen van 2, 5 en 10. (voorbereiding op de tafels). Sommen tot 20 en geldsommen (bijv. hoeveel krijg je terug als je 8 euro moet betalen en je betaalt met een briefje van 10). Ook meten en klokkijken (analoog en digitaal, het hele en halve uur) komen aan bod.

Schrijven
Schrijven leren de kinderen met de methode Klinkers: we leren alle letters van het alfabet en ook om ze aan elkaar te schrijven. Daarnaast komen ook de cijfers aan bod.

Sociaal emotioneel
We zijn een Kanjerschool. In groep 3 lezen we het Kanjerverhaal Max en de Vogel voor. Hier horen ook oefeningen bij om, samen, een echte Kanjer te worden en zo goed de wereld in te kunnen stappen met elkaar!

Beweging
Op woensdagmiddag lopen we, samen met groep 3A, heen en terug naar het Trefpunt onder schooltijd.

Naast deze basisvakken is er uiteraard ook tijd en aandacht voor knutselen, tekenen, Engels, muziek en drama.

We gaan er een goed en fijn jaar van maken, waarin de kinderen met sprongen zullen groeien en bloeien!

Rosenna en Paula