Groep 5/6 B

Groep 5/ 6B 

 Groep 5/6B  is een gezellige groep van 31 kinderen, 16  in gr. 5 en 15 in gr. 6 
Op maandag, dinsdag en donderdag staat meester Ruud voor de klas en op woensdag en vrijdag juf Antoinette .
 
In groep 5 beginnen we met een aantal nieuwe vakken. De kinderen krijgen nu voor het eerst aardrijkskunde, biologie en geschiedenis. In groep 6 volgt  de verdieping hiervan. 
 
Dit schooljaar leren de kinderen ook digitaal klokkijken, oefenen we met de tafels en deeltafels en komt ook de jager/bakker regel weer voorbij met spelling (open en gesloten lettergreep). 
 

Op donderdag hebben we de hele middag gym, samen met groep 5. Op vrijdag hebben de kinderen HVO of GVO. Deze lessen worden gegeven door juf Gerdie en meester Henk-Jan. 
  
We starten iedere ochtend met een inloop. Vanaf 8.20 uur is iedereen van harte welkom in de klas. De kinderen verbeteren werk van de vorige dag of mogen op de computer  aan het werk met oefeningen. Daarna starten we iedere ochtend met een les technisch lezen (methode Station Zuid) en leeskilometers maken in ons eigen leesboek.  
 
We werken bij alle vakken vaak met coöperatieve werkvormen. We leren veel van en met elkaar. Ook werken we met dag- en weektaken.  
 
Als je in groep 5 zit krijg je ook voor het eerst keuzeateliers. Naast de talentateliers met de klas, mogen de kinderen nu 4x 6 weken kiezen wat ze op vrijdagmiddag gaan doen. Dit kan variëren van dans tot trompetles tot Spaanse les tot fietsenmaker, en nog veel meer!  
 
1x per jaar gaan we met groep 5 op schoolreis! Groep 6  gaat  voor het eerst op kamp. 
 
We gaan er samen een geweldig jaar van maken! 
 
Groetjes Meester Ruud en juf Antoinette 

 

Vullerschool op Facebook