Groep 6

Groep 6 krijgt les van juf Marjan en juf Femke.

Als leerkracht vinden wij het belangrijk dat iedereen zich prettig en geaccepteerd voelt in de groep, dat we samen kunnen lachen en over allerlei zaken eerlijk en open van gedachten kunnen wisselen.
Elkaar accepteren en waarderen om wie we zijn is belangrijk om een goede groep te vormen.
Leren doe je van elkaar en met elkaar.
Zo word je steeds zelfstandiger, en is het prettig om in steeds wisselende samenstelling met maatjes aan een opdracht te werken op de zelfstandige werkplekken.
Coöperatieve werkvormen zorgen voor een aangename afwisseling bij het verwerken van de leerstof.

In de groep is veel ruimte voor eigen ideeën die het leerproces ten goede komen. Zo ontstaat er een prettige sfeer waar kinderen leren dat zij mogen meedenken over zaken die zij belangrijk vinden om te leren.
Vaak mondt dit uit in het werken met een GOTD, een micro les waar vervolgens een project en presentie aan gekoppeld wordt. Zo hebben we vorig jaar bijvoorbeeld een GOTD gedaan over; het Atomium, chocolade, de watersnoodramp en Albert Einstein.

Succes maakt dat je de volgende leer stap als een uitdaging gaat zien, je nieuwsgierig en steeds gemotiveerder raakt voor de wereld om je heen.

In de ochtend staan reken, taal, spelling en lezen op het programma. In de middag de creatieve vakken, de zaakvakken en Engels. Gum en lekker samen bewegen vinden we ook leuk om te doen.
Variatie in het leeraanbod vinden we erg belangrijk, zo leren we niet alleen uit boeken maar trekken er ook vaak op uit om opdrachten in de omgeving uit te voeren. De prachtige omgeving van Gorssel leent zich hier uitstekend voor.

De keuzeateliers op de vrijdagmiddag zorgen ervoor dat de kinderen allerlei talenten kunnen ontwikkelen. Wellicht gaan we dit jaar ook weer schaatsen!