Groep 8 A

Welkom op de pagina van groep 8a! Groep 8a is een gezellige klas met 24 leerlingen. Juf Sien staat van maandag tot en met vrijdag voor de groep.

In de groep werken we veel met Chromebooks. We verwerken taal en spelling digitaal en zetten de chormebooks regelmatig in tijdens andere lessen. Een mooi concept wat aansluit bij de belevingswereld van de kinderen en daarbij ook zorgt voor directe feedback.

Omdat er twee verschillende jaargroepen in een lokaal zitten, wordt er veel zelfstandigheid van de kinderen verwacht. Het leren werken met een weektaak en het kunnen plannen van de taken is dan ook een belangrijk onderdeel in groep 8.

Naast vakken als taal en rekenen besteden we ook veel aandacht aan Engels, de zaakvakken en de creatieve vakken werken. Op die momenten is er dan ook de mogelijkheid om lekker samen te werken en eigen creatieve inbreng te hebben. Door hard te werken aan de vakken, werken we toe naar de eindtoets. Maar natuurlijk ook naar het kamp en de eindmusical. Verder moeten de kinderen samen met ons en hun ouders belangrijke keuzes maken. Naar welke school ga ik volgend jaar? Waar ga ik me verder ontwikkelen? Kortom een uitdagend jaar voor groep 8!