Algemene Verordening Gegevensbescherming

Stichting Poolsterscholen hanteert een privacy beleid conform de AVG en heeft dit vastgelegd in het informatiebeveiligings- en privacy beleid (IBP-beleid). Dit document kunt u vinden op de website van Stichting Poolsterscholen.

Op onze school wordt zorgvuldig omgegaan met de privacy van de leerlingen.
· De school heeft echter leerlinggegevens nodig om leerlingen goed onderwijs te kunnen geven en te begeleiden;
· De school is wettelijk verplicht om basisgegevens van elke leerling te registreren. Deze gegevens zijn bv. nodig voor de bekostiging en de leerplicht;
• Ook worden gegevens opgeslagen voor de goede administratieve organisatie van de school;
• Daarnaast zijn er gegevens die van belang zijn om de contacten met u te kunnen onderhouden. Contacten over de vorderingen van de leerling, om u ingeval van bijvoorbeeld een ongeval of ziekte te kunnen waarschuwen of te communiceren over schoolzaken;
• Verder kan het noodzakelijk zijn dat gegevens over de gezondheid en het welzijn van de leerling worden verwerkt, bijvoorbeeld omdat de leerling bijzondere verzorging of begeleiding nodig heeft.
De meeste leerlinggegevens komen van ouders (zoals bij de inschrijving op school), maar ook leraren en ondersteunend personeel leggen gegevens vast over de leerlingen (bijvoorbeeld cijfers en vorderingen).
Tijdens de lessen wordt gebruik gemaakt van een aantal digitale leermaterialen. Hiervoor is een beperkte set met persoonsgegevens nodig om bijvoorbeeld een leerling te identificeren. Met de leveranciers van deze leermiddelen zijn duidelijke afspraken gemaakt over het gebruik van de gegevens die ze van de school krijgen. Afspraken zijn vastgelegd in een verwerkersovereenkomst.
De leerlinggegevens worden op school opgeslagen in een digitale administratiesysteem en leerlingvolgsysteem. Het programma is beveiligd en de toegang tot de persoonsgegevens is beperkt tot medewerkers van onze school. Omdat de Vullerschool onderdeel uit maakt van Stichting Poolsterscholen, wordt daar een beperkt aantal persoonsgegevens mee gedeeld in het kader van de gemeenschappelijke administratie en bekostiging.
Voor het gebruik van beeldmateriaal van leerlingen op bijvoorbeeld de website van de school, kunnen ouders binnen de Parro-app voorkeuren rondom privacy aangeven en aanpassen.